Black list ΚΕΚΟυσιαστικά όλα τα ΚΕΚ διέπονται από τις ίδιες πρακτικές. Παίζουν το ρόλο των εργολάβων, νοικιάζοντας ουσιαστικά εργαζόμενους ή κατά κόσμον «ωφελούμενους» σε άλλους εργοδότες, κερδίζοντας για κάθε εργαζόμενο που νοικιάζουν περίπου 1.100 ευρώ. Πιο παλιά τα ίδια τα ΚΕΚ ήταν υπεύθυνα τις πληρωμές των ωφελουμένων, τις οποίες έδιναν πάντα καθυστερημένα. Το Υπουργείο Εργασίας κατέθετε τα χρήματα στο λογαριασμό τους και αντί να πληρώνουν τους ωφελούμενους τα επένδυαν σε άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες και άφηναν τελευταία πάντα την καταβολή των δεδουλευμένων. Αυτό μπορεί κανείς να το επαληθεύσει με τον αριθμό των αγωγών κατά των ΚΕΚ τα προηγούμενα χρόνια.

Η νεα πολιτική του Υπουργείου Εργασίας είναι να καταβάλλει το ίδιο πια τα δεδουλευμένα των «ωφελούμενων» , πάντα με καθυστέρηση, ενώ δεν ξέρουμε πότε τα ΚΕΚ παραλαμβάνουν την ταρίφα των ΚΕΚ 1100Ε και δεν καταλαβαίνουμε και το γιατί την παραλαμβάνουν. Μάλλον απλά και μόνο για να κερδίζουν κάποιοι, όπως συνέβαινε πάντα με όλα τα γραφεία εύρεσης και ενοικίασης εργαζομένων.

Τα ΚΕΚ υποστηρίζουν ότι σύμφωνα με την υπογραφείσα τριμερή σύμβαση πρώτα πληρώνεται ο ωφελούμενος. Παρόλα αυτά δεν έχουν δεχθεί να αποκαλύψουν τα τιμολόγιά τους για να επαληθεύσουμε αυτό καθώς το Υπουργείο έχει το δικαίωμα ν’ αλλάξει τους όρους κατά το δοκούν.

Εμείς οι Voucherades, λοιπόν, είμαστε διαρκώς σε σύγχυση! Ποιος έχει τα λεφτά, γιατί δε μας τα δίνουν, πόσα τελικά θα πάρουμε, θα καταφέρουμε να τα πάρουμε όλα, κτλ κτλ. Και αν τολμήσουμε να ρωτήσουμε τα ΚΕΚ που μας νοικιάζουν ή καλύτερα «μεσολαβούν» για να βρούμε εργοδότη (και πάλι σας ευχαριστούμε καλά μας ΚΕΚ!), τι γίνεται με την πληρωμή μας, πότε θα την πάρουμε, τι γίνεται με την άδειά μας κτλ κτλ, τότε η απάντηση είναι συνήθως «μην κουνιέσαι και πολύ, γιατί εεε..». Είναι επίσης κοινό μυστικό πια ότι οι κερδοσκόποι ιδιοκτήτες ΚΕΚ, όταν λαμβάνουν τα κονδύλια έχουν γραμμένους στην κυριολεξία τους ωφελούμενούς τους, αφού χρωστάνε έως και 5 μήνες δεδουλευμένα.

Το αίσχος έχει και συνέχεια. Το πρώτο voucher 35000 & Τουρισμού φτάνει αυτή την περίοδο στο τέλος τους και οι νέοι Voucherades είναι προ των πυλών προς εκμετάλλευση, τα ΚΕΚ τρίβουν τα χέρια τους. Ήδη, να μπουν στους νέους διαγωνισμούς των Υπουργείων και να κερδίσουν αργότερα την κατά κεφαλήν ταρίφα των 1100 Ε, έχουν ξεκινήσει να παίρνουν τηλέφωνα και να στέλνουν βιογραφικά στις εταιρίες που ακόμα δεν έχει λήξει η σύμβαση των προηγούμενων Voucheradwn και φυσικά οι εταιρίες είναι παραπάνω από το δοκούν έτοιμες να ανακυκλώσουν τους προηγούμενους χωρίς φυσικά να γίνεται καμιά νύξη για την παραμονή των ωφελουμένων. Το business plan κάθε ΚΕΚ!

Για εμάς αυτή η μπίζνα είναι απαράδεκτη. Η ενοικίαση εργαζομένων, που τυπικά δεν αναγνωρίζονται καν ως εργαζόμενοι, με σκοπό το άμεσο κέρδος ορισμένων και τον παραπέρα εκφυλισμό της άνεργης νεολαίας ισοδυναμεί με ακραία νόμιμη εκμετάλλευση, με μια ακόμη άμεση εφαρμογή του μνημονίου στις ζωές μας.

Η επιθυμία για κέρδος και εκμετάλλευση δεν έχει τελειωμό. Τα ίδια τα ΚΕΚ προσλαβάνουν voucherades.Συνήθως αυτό έχει παρατηρηθεί όταν ο ωφελούμενος  είτε έχει αργήσει με την υλοποίηση του προγράμματος, είτε δεν έχει βρει μια εταιρία σε λογική απόσταση από αυτόν, είτε βρίσκεται πολύ κοντά στη λήξη του διαστήματος ενεργοποίσης του voucher. 

Έχει υποπέσει λοιπόν, στην αντιληψή μας ότι οι μοντέρνοι δουλέμποροι υπογράφουν την τριμερή σύμβαση ανάμεσα στον κάτοχο voucher και μία εταιρία θυγατρική του ίδιου του ΚΕΚ ή συνεργαζόμενη.Εξασφαλίζουν έτσι κι άλλα χρήματα σε βάρος του κατόχου voucher (ωφελούμενου) ,ενώ ο νόμος το απαγορεύει ρητά. 

Το Υπουργείο Εργασίας με τη σειρά του, αρέσκεται μόνο σε φανφάρες και δεν απαντά στο δια ταύτα σε τίποτα. Αντίθετα, δρομολογεί όλες αυτές τις μπίζνες εις βάρος της γενιάς μας.

Εμείς οι Voucherades ζητάμε εδώ και τώρα το συνολικό ποσό των δεδουλευμένων που δεν έχουν καταβληθεί σε ΚΑΝΕΝΑ ωφελούμενο μέχρι και σήμερα 19/1 ενώ ήδη το πρόγραμμα έχει πλέον ολοκληρωθεί σε μεγάλο ποσοστό των ωφελουμένων. Η παρακάτω λίστα θα ανανεώνεται τακτικά όταν υποπέφτουν εκμεταλλευτικές συμπεριφορές στην την αντίληψή μας. 
 
Black list KEK

   ΥΠΗΡΕΣΙΑ                            ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ                                         ΠΕΡΙΟΧΗ 

1. MASTER KEK               Λ.Κύπρου 4 & Βουλιαγμένης 579                 Αργυρούπολη
                                     Κηφισίας 312 & Βασ.Γεωργίου                       Χαλάνδρι
                                     Ζαλοκώστα & Εμμ.Παπαδάκη                       Νέο Ηράκλειο
                                     Ιερά οδός 193 (ΜΕΤΡΟ Αιγάλαιω)                   Αιγάλαιω
                                     Σαλαμίνος 11Α                                            Ασπρόπυργος
                                   (πίσω από το Δημαρχείο Ασπρόπυργου)

2. ΚΕΚ ΕΕΕ                     Μακρυγιάννη 43                                           Αγ.Ι. Ρέντης

3. Ευρωπαϊκή                Γκινοσάτη Φωτίου 88Α                                 Μεταμόρφωση
   Καινοτομία 

4. ΚΕΚ Ανάπτυξη             Λεωφ.Συγγρού 284                                       Καλλιθέα
                                       Λεωφ.Πειραιώς & Κονδύλη                          Μοσχάτο

5. ΚΕΚ Δήμητρα                 Φερρών 16                                                Πεδίον Άρεως

6. Έργον ΚΕΚ                    Κολοκυνθούς 23                                        Μεταξουργείο

7. Ευρωεργασιακή            Ηρ.Πολυτεχνείου 40                                    Ηλιούπολη

8. ΚΕΚ EUROtrainning       Βεραντζέρου 1                                            Εξάρχεια

9. Δέλτα                           Ρεθύμνου & Κυβέλης                                  Πεδίον Άρεως

10. ΙΒΕΠΕ                         Λεωφ.Λιοσίων 143 & Θειρσίου 6                   Πλ.Αττικής

11. ΜΑΝΩΛΑ                     Σουρμελή 4-6                                              Ομόνοια

12. Ξυνή                          Πατησίων 31                                                Κέντρο

13. Πλέγμα                       Κ.Παλαμά 6-8                                              Γαλάτσι  
 
14. Άκμων                        Ευτυχίας 12-14                                           Πλ.Αττικής

15. ΕΜΙ ΚΕΚ                         Παράρτημα Χλόης                                                   Καστοριά

19 σχόλια:

 1. Το άρθρο ξεκινάει με την ίδια λέξη να επαναλαμβάνεται στις δύο πρώτες γραμμές.
  Επίσης το σωστό είναι "Αιγάλεω"!!!!!
  Λίγο προσοχή αν θέλετε να σας παίρνουν στα σοβαρά!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Φυσικά και τους παίρνουμε στα σοβαρά! Δεν πά να κάνουνε και 300 ορθογραφικά λάθη η ουσία είναι ίδια... Κι εμείς παθόντες από ΚΕΚ της Κρήτης και από άλλο πρόγραμμα. Παντού τα ίδια. Υπομονή!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Επιπλέον, όταν γράφεις: Επίσης το σωστό είναι "Αιγάλεω"!!!", μετά το επίσης θέλει κόμμα! Ασε μας κουκλίτσα (ariadinh) μου! Ο σοφός δείχνει το φεγγάρι και ο ηλίθιος κοιτάει το δάχτυλο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Φυσικά είναι το ίδιο να μας βγαίνουν τα μάτια με τα ορθογραφικά (που ακόμα να διορθωθούν!) με το να μη μπει κόμμα στο επίσης??
  Ακόμα και εδώ μπαίνετε για να κράξετε? Έλεος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ιωάννη την Ariadinh κράζω που έκατσε και είδε ένα ορθογραφικό αντί να δει την ουσία του θέματος! Το σχόλιο μου ήταν ειρωνικό και δεν κράζω τα παιδιά που έχουν το blog! Καλησπέρα!

   Διαγραφή
 5. καλησπέρα σας! Ήθελα να ρωτήσω αν ξέρετε ποιά ΚΕΚ είναι στη μάυρη λίστα στην Κρήτη. Συγκεκριμένα ενδιαφέρομαι για το ¨Μεσογειακή" στο Ηράκλειο Κρήτης. Εκτός αν ο κος. Καπουτζής αυτό εννοεί οποτε καλύφθηκα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Παιδιά δεν έχω ξεκινήσει θεωρητικά ακόμα είμαι επιλαχουσα στο 25-29 . Το ΚΕΚ που είχα κάνει αίτηση και επικοινωνούμε 2μηνες τώρα, δεν βρίσκεται στη λίστα ειναι το Intered ή vriskopraktiki.gr. Επειδή ειναι μακριά θα με στειλουν σε συνεργαζόμενη δομή για τα θεωρητικά το new york studies κι ο υπεύθυνος πρακτικής θα είναι εκεί. Δεν έχω υπογράψει ακόμα, μελετώ τον κανονισμό του voucher.gov. . Έχει τύχει να σας στείλουν σε συνεργαζόμενο ΚΕΚ? Εγώ ζήτησα να με πάνε σε κοντινό παράρτημα του ομίλου τους αλλά με στείλανε στο συνεργαζόμενο .Γι αυτά τα δύο ΚΕΚ τι έχετε να πείτε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν ξερω για το ΚΕΚ που λες, εγω είμαι στο Ηράκλειο στην Κρήτη. Επειδή όμως έχω πικρή εμπειρία και ολοκληρωμένη αποψη για τα προγράμματα Voucher (ήμουν στο προηγούμενο και αυτή τη στιγμή κάνω τον 2ο μηνα πρακτικής)
   Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΣΤΕΓΝΑ:
   Παρέτα το Voucher και φύγε.
   Τα προγράμματα αυτά είναι ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΜΕΓΙΣΤΗ, ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ.
   Δεν θα αναλύσω τους πολλούς λόγους για αυτό. Θα σου όμως ότι αν σκέφτεσαι την κλασσική παπαριά "Δεν έχω να χάσω τίποτα", κάνεις κατ' εμέ μεγάλο λάθος: Έχεις να χάσεις τον χρόνο σου και την ενέργειά σου. Και ακριβώς πάμε κατά διαόλου, απαιτούνται λύσεις που να μπορείς να βασιστείς και όχι τύπου Voucher.

   Διαγραφή
  2. anna το Ney york studies δεν ειναι κεκ αλλα κεντρο δια βιου μαθησης το χρησιμοποιουν τα κεκ για τα θεωρητικα "σεμιναρια τους" το έχει η διαβοητη Εμαννουηλιδου ειναι μεγάλοι απατεώνες ...

   Διαγραφή
  3. Το NEW YORK STUDIES απαράδεκτο. ΜΑΚΡΙΑ. Ξεκινήσαμε απ τον Οκτωβριο τα θεωρητικά, τελειώσαμε το πρόγραμμα και δεν έχουμε πάρει ούτε μισό ευρώ. ΜΑΚΡΙΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΑΛΛΟΥ.

   Διαγραφή
  4. Δεν δώσατε λογαριασμό τράπεζας για να μπουν τα χρήματα μέσω κράτους ?

   Διαγραφή
 7. Κεκ Itcomstudies μέγιστοι απατεωνες!!! ο αλ καπόνε μπροστα του ειναι γατακι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Παιδια και τα κεκ Σαμου!!!απατη!...5 μηνες ταλαιπωρια και αγχος ολα τα χρηματα φευγουν στην βενζινη και ουτε 10 ευρω δεν εχουν βαλει ολο αυτο τον καιρο..μεχρι κριση πανικου επαθα απο το αγχος...ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ να ξαναπαω ποτεεε!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΑΑΑΑ ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΧΩΡΙΣ ΕΝΣΗΜΑ....!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΑΑΑΑ ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΧΩΡΙΣ ΕΝΣΗΜΑ....!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Συμπληρωνουμε ΚΕΚ ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Παιδια καλησπερα. Εγω τωρα υποτιθεται θα ξεκινησω, εχω "κλεισει" την πρακτικη που θα κανω (που καμια σχεση δεν εχει με τον τομεα μου (Νοσηλευτικη)). Μου λεει η συμβουλος οτι δεν ξεκινησα ακομα γιατι περιμενουν εγκριση απο το Υπουργειο. Τωρα ποιο Υπουργειο θα σας γελασω. Εν τω μεταξυ εγω δεν εκανα καμια αιτηση,για την ακριβεια δεν ειχα την παραμικρη ιδεα για την υπαρξη των ΚΕΚ (τι ειναι,με τι ασχολουνται κ.λ.π). Απο οτι διαβαζω ομως εδω σκεφτομαι να μην ξεκινησω καλυτερα. . .

  ΑπάντησηΔιαγραφή