About us - ποιοι είμαστε


V for Voucher-ades

Είμαστε οι νέοι-ες, έως 29 ετών, «ωφελούμενοι» της επιταγής -voucher-«εισόδου στην αγορά εργασίας» από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ. Είμαστε οι νέοι-ες που δεν δουλεύουμε, αλλά “μαθητεύουμε”. Εμείς, που παράγουμε έργο, αλλά δεν είμαστε εργαζόμενοι, εμείς, που περιμένουμε μήνες να πληρωθούμε, εμείς που είμαστε εκτεθειμένοι απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία, καθώς δε συμπεριλαμβανόμαστε σε κανένα νόμο, εμείς που φορολογούμαστε κανονικά, χωρίς να έχουμε ένσημα. 

Είμαστε οι αόρατοι-ωφελούμενοι στις θέσεις των απολυμένων ιδιωτικών υπαλλήλων στις επιχειρήσεις. Είμαστε οι εργαζόμενοι στα κοινωφελή (5μηνα) προγράμματα που καλύπτουν τις θέσεις των υπό διωγμό δημοσίων υπαλλήλων, ανεξαρτήτως πτυχίου ή προϋπηρεσίας.Είμαστε παντού, σε κάθε νοσοκομείο, δήμο, εργοστάσιο ή εταιρία.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι όταν τα ΚΕΚ παρέλαβαν τη σκυτάλη. Στα ΚΕΚ, πιστοποιημένα από τις «αδιάβλητες» κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, έχει ανατεθεί να μας διακινήσουν στην αγορά, λαμβάνοντας 1.100 ευρώ για τον καθένα από εμάς ως μερίδιο μεσάζοντα-δουλεμπόρου από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ. Εκμεταλλευόμενα την ανάγκη μας για δουλειά και μισθό, μας προωθούν σ' επιχειρήσεις όχι όμως σε συναφή πεδία και τομείς που να πληρούν τα κριτήρια των ωφελουμένων, αλλά όπου βόλευε για να μη χαθεί το πρόγραμμα και τα λεφτά!

Γιατί πρέπει να επαναλαμβάνεται και να συνεχίζεται η εκμετάλλευσή μας από κυβερνήσεις και επιχειρηματίες; Πόσο ακόμα θα τους αφήσουμε να κερδίζουν σε βάρος μας, αφού πρώτα κατασκευάσουν το άνεργο μέλλον μας; Η ανεργία τους δε μας χωράει. Όπως και τα προγράμματα αυτά δε χωρούν τις ανάγκες μας για δουλειά, μισθό και ζωή με αξιοπρέπεια. 

Είναι ξεκάθαρο σε εμάς ότι αυτά τα προγράμματα το μόνο που καταφέρνουν είναι η ψεύτικη μείωση και η απόκρυψη της ανεργίας, η εκμετάλλευση της γενιάς μας και η διαχείριση της οργής μας γι αυτούς! Θέλουν να μας μάθουν ότι η εργασία μας δεν θα αμείβεται πια, να μας μάθουν να ζούμε με λιγότερα. Με λιγότερα δικαιώματα, με λιγότερες ελπίδες. Γνωρίζουμε πλέον καλά ότι το σχέδιό τους είναι να πληρώσουμε εμείς την κρίση τους, να κερδοσκοπήσουν πολύ πιο έντονα από τη δική μας εργασία.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ εμείς ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ να υψώσουμε το ανάστημα μας απέναντι στους διαμεσολαβητές-ΚΕΚ και στην αυθαιρεσία του υπουργείου. Δημιουργήσαμε ένα ενεργό δίκτυο όπου ο καθένας μας συμμετέχει γνωστοποιώντας τις εμπειρίες του από το χώρο δουλειάς. Μια πρωτοβουλία των "ωφελουμένων" που σκοπό έχει το συντονισμό των εργαζομένων στα προγράμματα αυτά, για να μπορούμε οργανώσουμε τις διεκδικήσεις μας. Ν' απαντήσουμε μαζί, απαιτώντας ν' αναγνωριστούμε ως εργαζόμενοι ,όχι ως «ωφελούμενοι», με δικαιώματα κι αξιοπρέπεια στην εργασία.

Διεκδικούμε :
  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.
  • Μετατροπή των προγραμμάτων voucher σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης
  • Κατάργηση των μεσαζόντων/δουλέμπορων ΚΕΚ και απ’ ευθείας συνεννόηση με το Υπουργείο.
  • Ένταξη στα ασφαλιστικά μας ταμεία κατά επάγγελμα και στ'αντίστοιχα σωματεία
  • Πλήρης ασφάλιση, όχι μόνο ιατροφαρμακευτική κάλυψη

Μόνος σου αόρατος - μαζί ανίκητοι.
Η εργασία δεν αποτελεί ωφέλεια ,αλλά δικαίωμα.
FB - www.facebook.com/vforvoucherades1

Δεν υπάρχουν σχόλια: