Εμπειρίες από Voucher-ades

Η σελίδα αυτή δημιουργήθηκε για να φιλοξενεί εμπειρίες των εργαζόμενων στα προγράμματα voucher ,ιστορίες μνημονιακής τρέλας!
Εμπειρίες που στάλθηκαν με σκοπό να γνωστοποιηθούν και να μάθουμε από πρώτο χέρι τι συμβαίνει μέσα στις επιχειρήσεις που ''χρησιμοποιούν'' voucherades...
V -for- Voucher-ades
Οι ιστορίες των voucheradwn είναι ανώνυμες για την προστασία των εργαζόμενων από τις οποιεσδήποτε διαθέσεις εργοδοτών ή ΚΕΚ...

  
ο Α.
Εγώ ξεκίνησα το πρόγραμμα αρχές Οκτώβρη. Γνώριζα από την αρχή ότι τα χρήματα θα μπουν σε 2 δόσεις. Το θεωρητικό επίδομα το πληρώθηκα 30 Δεκέμβρη. Σχετικά γρήγορα σε σχέση με τους άλλους, ανήκω στους τυχερούς.

Ξεκίνησα την ωφέλεια μου σε ένα φροντιστήριο ως φιλόλογος, αυτό που έχω σπουδάσει. Δεν ήρθε κανένας επόπτης από το ΚΕΚ για έλεγχο ενώ αντίθετα μία μέρα έσκασε μύτη ο ΟΑΕΔ. Εκείνη την ώρα έκανα διάλειμμα και έλειπα από τη δουλειά γιατί είχα πάει στη τράπεζα. Γύρισα μετά από 15 λεπτά και ο αρμόδιος από τον ΟΑΕΔ το μόνο που έλεγξε ήταν εάν είμαι εγώ που δουλεύω εκεί και το παρουσιολόγιο.

Το Γενάρη ξεκίνησε κι άλλος Voucheras, στον οποίο ήρθε το χαρτί του στρατού για να παρουσιαστεί. Το Μάρτη μπαίνει φαντάρος ενώ η πρακτική του τελειώνει 5 Μάη. Ο εργοδότης μας, μου λέει, έλα εσύ στη θέση του και θα δηλώνεσαι και θα υπογράφεις στη θέση του άλλου!!!Και γιατί να μην το κάνω, εσείς στη θέση μου το ίδιο δε θα κάνατε; Εφόσον δεν υπάρχει κανένας έλεγχος; Ακόμα και ο ΟΑΕΔ που εμφανίστηκε δεν έκανε σωστά τη δουλειά του.

η Κ. Ξεκίνησα την ωφέλεια μου τέλος Γενάρη σε ένα site. Γενικά οι συνθήκες εργασίας είναι καλές. Με τα ΚΕΚ φυσικά δεν υπάρχει καμία συνεννόηση. Όταν τελειώσαμε τη θεωρητική κατάρτιση τους ρώτησα αν είναι συνεπής στις πληρωμές τους και γέλασαν!!! Μου είπαν, όταν ξεκινήσεις τη πρακτική μη παίρνεις κάθε μέρα τηλέφωνο να ρωτάς πότε θα μπουν τα λεφτά. Το πότε θα πληρωθούμε βέβαια, δεν το γνωρίζουν.

ο Γ. Εγώ ξεκίνησα την ωφέλεια μου στη Vodafone. Εγώ και άλλοι 10 Voucherades. Μετά τη πρακτική με κράτησαν με 4μηνη σύμβαση 6ωρο. Βέβαια δούλευα 12ωρα και 13ωρα και πληρωνόμουν υπερωρίες σε κουπόνια Σκλαβενίτη, Πλαίσιο, Hondos κ.α. Καινούρια πατέντα αυτή! Γενικά το κλίμα δεν ήταν και ό,τι καλύτερο για τους Voucherades. Από τα 10 άτομα κράτησε μόνο 2-3 άτομα. Τα χρήματα τα πήρα μετά από 4 μήνες.  

η Λ. 
Εγώ πήγα στο ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ. Τα θεωρητικά ήταν σε γενικές γραμμές καλά και τώρα κάνω πρακτική σε ένα αρχιτεκτονικό γραφείο. Τη πρακτική τη βρήκα μόνη μου, το ΚΕΚ δε βοήθησε καθόλου.

η Ε. Η όλη ιστορία ξεκινάει με τα γνωστά Voucher. Έκανα τα χαρτιά μου για τα Voucher, γίνομαι δεκτή από το πρόγραμμα και παράλληλα είχα κάνει τα χαρτιά μου και σε κοινωφελή πρόγραμμα. Προσωπικά προτιμώ να πάω σε κοινωφελή και όταν το είπα στο ΚΕΚ ξεκίνησε ο πόλεμος… 
Ισχυρίζονται ότι άμα φύγω από τα Voucher δε θα φτάσουν τα άτομα για να γίνει τμήμα και εξαιτίας μου θα φύγουν 4 άτομα, ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Έχει ξεκινήσει μια συστηματική πίεση, όχι γιατί τους ενδιαφέρει τι θα κάνω αλλά για να μην χάσουν τα λεφτά που παίρνουν ανά άτομο και αφορολόγητα παρακαλώ!!

ο Μ. 
Εγώ είμαι σε Κοινωφελή πρόγραμμα. 
Υπέγραψα αναγγελία πρόσληψης αρχικά και μετά πρόσληψη το οποίο φυσικά δεν αναφέρει περαιτέρω εργασιακά δικαιώματα μόνο ονοματεπώνυμο και την εταιρία δεν είναι δηλαδή κάποια σύμβαση εργασίας. Τα χρήματα τα παίρνουμε σε 3 δόσεις, η πρώτη 40% του χρηματικού ποσού, η δεύτερη 50% και η τρίτη 10%. Η τελευταία δόση άργησε 5 ολόκληρους μήνες. 
Εμείς στα κοινωφελή δεν έχουμε κανένα δικαίωμα ως εργαζόμενοι, δε δικαιούμαστε καμία άδεια, δε μπορούμε ούτε να αρρωστήσουμε καθώς δε δικαιούμαστε αναρρωτική.

 η Ε.
Εγώ ανήκω στους τυχερούς του προγράμματος αυτού. Είμαι μηχανικός έργων υποδομής και κάνω τη πρακτική μου σε μια ναυτιλιακή εταιρία. Ποτέ δε μπορούσα να φύγω στην ώρα μου. Με κρατούσαν παραπάνω και μου πρόσφεραν 300 ευρώ για τις υπερωρίες. Δε τα δέχτηκα φυσικά! Προσπαθούσα να φύγω, όποτε μπορούσα, στην ώρα μου. 
Πριν από 2 βδομάδες με φώναξε ο υπεύθυνος και μου ανακοίνωσε ότι θέλουν να με κρατήσουν στην εταιρία. Με ρώτησε πόσα χρήματα θέλω για να  του απαντήσω, πόσα μου προσφέρετε! Μου ξεστομίζει ένα μισθό των 501 (!) ευρώ  (που για ναυτιλιακή εταιρία είναι ε-λ-ά-χ-ι-σ-τ-α). «Εγώ για 500 ευρώ δε κάθομαι» ,του απαντάω. Μου χαμογελάει και μου λέει έτσι σε θέλω!! Αργότερα μου ανακοίνωσε ότι με δέχονται για 900 ευρώ μισθό! Για να λέμε και κάτι θετικό και χαρούμενο που βγήκε από το πρόγραμμα αυτό!!

 ο Β.
Δεν έχω καμία εμπειρία ακόμα από τη πρακτική ωφέλεια μου . Βρίσκομαι στη φάση της θεωρητικής κατάρτισης και έχουν ξεκινήσει από τώρα τα παρατράγουδα. Οι καθηγητές έχουν αρχίσει τη κατήχηση ότι η αγορά είναι πολύ σκληρή και ανταγωνιστική και ότι όσο αφορά το ωράριο πρέπει να καθόμαστε παραπάνω και να μη λέμε και κουβέντα. 
Μας φουσκώνουν τα μυαλά ότι θα γίνουμε οι επόμενοι προϊστάμενοι και ηγέτες αυτής της χώρας. Στο τμήμα μου όλα τα παιδιά είναι πτυχιούχοι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με μεταπτυχιακά και όλων μας τα όνειρα είναι να βρούμε δουλειά στο τομέα μας. Για να δούμε….

η Μ.
Τα ΚΕΚ είναι άχρηστα!! Όχι μόνο σε αυτό που πήγα εγώ ,αλλά γενικά ΟΛΑ!! Δε με βοήθησε κανένα να βρω πρακτική στο τομέα μου. Πήγα σε διάφορα ΚΕΚ καθώς και σε ημερίδα που είχε διοργανωθεί που συμμετείχαν τα μεγαλύτερα ΚΕΚ στην Ελλάδα για να βρω δουλειά. Όλοι μου απαντούσαν ότι το επάγγελμα μου είναι πολύ εξειδικευμένο ενώ υπάρχει εδώ και 40 ολόκληρα χρόνια. Η όλη αντιμετώπιση από το ΚΕΚ που συνεργάστηκα ήταν μετά από 3 ή 4 συνεντεύξεις που είχα κάνει να γελάνε και μου λένε ,''ξέρεις πόσα βιογραφικά έχω να στείλω και να, θα σε βάλω εδώ στη στοίβα με τους υπόλοιπους...''.
Τα θεωρητικά ήταν άχρηστα ,αν και δε με χάλασε καθόλου να πληρώνομαι και να παίζω παιχνιδάκια με πλαστελίνες! Και, τέλος εκτός ότι τα ΚΕΚ έχασαν τη σύμβαση μου και τα έριξαν σε μένα, δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος από κανέναν. Σκεφτείτε, η υπεύθυνη προσωπικού στην εταιρία μου τόσο καιρό έστελνε το παρουσιολόγιο σε άλλο ΚΕΚ και δεν έχει ενδιαφερθεί να πάρει κανένας τηλέφωνο να δει τι γίνεται!

η Χ.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή… Έκανα την αίτηση μόνη μου μέσω internet και μόλις είδα ότι είχα επιλεγεί, τότε απευθύνθηκα σε ΚΕΚ. Είχα καταλάβει από νωρίς τι κυνηγητό και τι ψέμματα έλεγαν στους υποψηφίους για να «κλείσουν» τον πελάτη πριν καν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα. Γιατί για τα ΚΕΚ πελάτες είμαστε. Κάνω λοιπόν μία πρώτη συζήτηση με την υπεύθυνη του ΚΕΚ, η οποία μου προτείνει μία θέση της αρεσκείας μου σε γνωστή εταιρεία.

Συμφωνούμε, δεν περνάω καν από συνέντευξη (ανησυχητικό) και επιλέγομαι από την εταιρεία. Η εταιρεία είχε δύο παραρτήματα και η συμφωνία ήταν να δουλέψω στο παράρτημα που ήταν κοντά στον τόπο κατοικίας μου. Υπογράφω τη σύμβαση και πηγαίνω στη δουλειά. Πρώτη μέρα λοιπόν με το άγχος στο κόκκινο, καταφτάνω και διαπιστώνω ότι κανείς δε με περίμενε! Αφού πέρασε κανα δίωρο μέχρι να αποφασίσουν τί θα με κάνουν λαμβάνω τηλεφώνημα από τον υπεύθυνο προσωπικού, ο οποίος μου λέει εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν υπάρχει δουλειά για μένα στο συγκεκριμένο παράρτημα και να μεταφερθώ στο άλλο παράρτημα (2μιση ώρες από το σπίτι μου) όπου εκεί θα έχω σαφείς αρμοδιότητες.

Γίνομαι έξω φρενών, καλώ το ΚΕΚ και αρχίζω να ωρίομαι. Ευτυχώς το ΚΕΚ σε αυτό το κομμάτι της ιστορίας με υποστήριξε. Η σύμβαση που είχα υπογράψει όριζε ξεκάθαρα το χώρο διεξαγωγής της πρακτικής μου και μάλιστα, είχα προειδοποιήσει το ΚΕΚ ότι δε θα υπέγραφα εάν ο τόπος δεν υπήρχε ρητά μέσα στη σύμβαση. Αφού λοιπόν μία εβδομάδα -μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο- δεν έκανα ΤΙΠΟΤΑ (απολύτως τίποτα, απλά δήλωνα παρουσία) μεταφέρθηκα στο τμήμα που επρόκειτο να δουλέψω.

Όσον αφορά το κομμάτι των αρμοδιοτήτων, «λάντζα» έβγαλα, δουλειά ενός έτους που είχε συσσωρευτεί επειδή ήταν πολύ αγγαρεία για να ασχοληθεί κανείς. Έμαθα πράγματα, δε μπορώ να πω πολλά, αλλά έμαθα. Κυρίως έμαθα να μην τα παίρνω όλα στα σοβαρά, ούτε πολύ προσωπικά. Οι voucherάδες ήταν γενικά παιδιά ενός κατώτερου Θεού, που οι «παλιοί» δεν έκαναν τον κόπο να γνωρίσουν ή να μεταδώσουν γνώση. Αλλά αυτός είναι ο ιδιωτικός τομέας, το έμαθα και αυτό.

Ο επόπτης του ΚΕΚ ούτε καν εμφανίστηκε… Ούτε τηλεφωνικά δε μιλήσαμε. Εγώ επικοινώνησα με το τμήμα προσωπικού μπας και με κρατήσουν με τη συνέχεια του προγράμματος αλλά η εταιρεία δεν κράτησε κανέναν με το πρόγραμμα.

Όσο για τα χρήματα, την εκπαίδευση την πληρώθηκα 4 μήνες περίπου μετά και τώρα περιμένω το ποσό της πρακτικής. Από το ΚΕΚ λαμβάνω μία έλλειψη προθυμίας για εξυπηρέτηση αλλά είναι λογικό καθώς πήραν από εμένα το voucher και έβαλαν πλώρη για άλλους κατόχους voucher… Και εις άλλα με υγεία….


ο Φ. 

Το απόγευμα της Μ. Πέμπτης, εκτός της κατάνυξης και του πένθους της Σταύρωσης του Θεανθρώπου, ένα μήνυμα στο FB "Eimaste plousioi... xronia polla" έμελλε να είναι η αρχή των ονείρων μου, η αρχή της επαγγελματικής μου καταξίωσης. 

Τα 1774   είχαν κατατεθεί στο λογαριασμό, ενάμιση μήνα μετά το πέρας του προγράμματος (ομολογώ είμαι από τους προνομιούχους). Σκέφτηκα: "Είδες πόσο ανοιχτοχέρης είναι ο κ. Υπουργός εν όψει εκλογών μήπως και τον σταυρώσω; Εύγε και στην επόμενη 4-ετία μάστορα!" 

Δε διέκρινα όμως κανένα τόκο να επιφορτίζεται το Υπουργείο όπως επιφορτίζομαι καθημερινά στους αμέτρητους λογαριασμούς και φόρους εάν είναι ληξηπρόθεσμοι. Δεν με ενημέρωσε το θεόπνευστο ΚΕΚ με το οποίο υπέγραψα την τριμερή σύμβαση ότι τα χρήματα καταβλήθηκαν, δεν μου έχει δωθεί η προβλεπόμενη συστατική επιστολή/φόρμα αξιολόγησης και το βασικότερο, το ΚΕΚ δεν μου έχει δώσει την απόδειξη των 1100   για την «παροχή υπηρεσιών για επαγγελματική κατάρτιση» αλλά αντίθετα μου υποδεικνύει το Υπουργείο και το τελευταίο με στέλνει πίσω στο ΚΕΚ. Ποιος θα χορηγήσει τη βεβαίωση αποδοχών ώστε να το περάσουμε αποδεδειγμένα στη φορολογική δήλωση να φαίνονται τα 621 του ΦΠΑ που κρατήθηκαν από  σύνολο των 2700 ;

Άρα έχουμε και λέμε: 5 μήνες βαουτσεριζόμουν, στο χέρι πήρα καθαρά 2079 (305 + 1774). Από τα 1774 (τα 305 τα έφαγα τα Χριστουγεννα, sorry) τα 1035  τα δίνω στο ταμείο των μηχανικών μιας που το κράτος δε δέχτηκε να πληρώσει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του κλαδικού μου ταμείου παρά μόνο ΙΚΑ, κάτι που ΔΕΝ ωφελεί καθόλου! Άρα μένουν 739 . Συνεπώς έλαβα 147,8 το μήνα. Εάν καλέσουν τους voucher-ades πληρώσουν έως και 1200 φόρο, τότε σημαίνει ότι για κάθε μήνα "ωφέλειας" πληρώνουμε από πάνω 92,2 τον Υπουργό, φαντάζομαι ως δείγμα ευγνωμοσύνης, υποτέλειας και καλής πίστης..  

Ομολογώ είμαι φειδωλός καταναλωτικά τις άγιες αυτές μέρες: ούτε αβγά, ούτε τσουρέκια, ούτε λαμπάδες. 

Τυχαίο; 
Δε νομίζω.
Υπάρχει σαφές πλάνο από δω και πέρα.
"Είμαι πλούσιος πια". 
 
Τι κάνουν οι πλούσιοι, πρώην πενιχροί voucherades; Εκμεταλλεύονται τους 3 πυλώνες ανάπτυξης: ναυτηλία, τουρισμός και την πρόσφατη "έξοδο στις αγορές". Μιας που έχουμε πλεόνασμα το σχέδιο είναι: ή παίρνω ένα θαλασσοδάνειο παρέα με ένα βαπόρι (μη βγάλω στο καρφί το εξαιρετικό επενδυτικό μου κεφάλαιο και το χάσω, χαζός είμαι;) ή χτίζω ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα σε κανά νησί, καταπατώντας κάθε δασική έκταση αφού θα την έχω κάψει το καλοκαίρι. 

Το βαπόρι θα το επανδρώσω με βουτσεράδες. Το ίδιο θα είναι και οι αχθοφόροι, οι μάγειροι, οι καμαριέρες, οι καθαρίστριες, οι συντηρητές και οι διαφημιστές του ξενοδοχείου. 

Ποιος στη χαρη σας γατάκια, θα σας βαουτσερίζω όπως σας αξίζει! 
Δεν ξεχνώ από πού ξεκινώ, καταραμένοι Voucherades! 
Last but not least, ένα τελευταίο "ευχαριστώ" και "εύγε" σε όλους τους συμβαλλόμενους (πλήρως καταρτισμένους) φορείς που συντέλεσαν στη διεξαγωγή του 1ου Voucher. 

Με (πλήρη πλέον καταρτισμένη δυνατότητα για) αγάπη...

100 σχόλια:

 1. Εγώ ήμουν με το voucher τουρισμού ολοκλήρωσα την πρακτική μου στις 11 Δεκεμβρίου και ακόμα δεν έχω πάρει λέφτα!Επίσης τα λεφτά της θεωρίας δεν μας τα έδωσαν μετά από ένα μήνα πρακτικής αλλά μετά από τέσσερις!Το ΚΕΚ δεν έχει ιδέα τι γίνεται με τις πληρωμές όταν ρωτάμε λέει οτι δεν ξέρει κάτι ακόμα!Υπαρχει κανείς που έχει τελειώσει την πρακτική του και την έχει πληρωθεί και αν ναι πως τα κατάφερε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ta kek kseroun polu kala pote tha plhrwthoume k apla den lene giati einai lamogia!! tespa egw teleiwsa thn praktikh mou 24/12 k phra mono ths thewrias lene pws tha ta paroume mexri telos tou mhna!!! shmera o mhnas exei 29/3 k den exei mpei tpt, prin ligo koitaksa.... egw apo proswpikh empeiria tha elega se paidia pou den exoun kanei ta xartia toun na mhn kanoun to lathos k ta kanoun pote tzampa tha douleuoun pragmatika ahdia katantise to thema twn xrhmatwn... alla giati na tous noiaksei??? autoi ta pairnoun ta laftoudakia tous k as ksinonte olh mera!!!! elladara

   Διαγραφή
 2. παιδια μπορω να κανω την καταρτιση πχ σε ΚΕΚ στη Λαρισα και την πρακτικη σε εταιρια πχ στην Αθηνα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Einai oloi tous eleeinoi kai trisathlioi! Emena pali mporei kapoios na mou eksigisei giati otan bgikan ta apotelesmata tou voucher pou eixa kanei aitisi, pliktrologontas ton KAYAS mou me ebgaze "mi epilexthis", meta omos apo kamia bdomada arxisa na dexomai tilefonimata apo Kek to opoio mou edine sugxaritiria,...Otan de, tous eipa oti to sistima me bgazei mi epilaxousa, ekeinoi apla mou elegan to antitheto xoris na mporoun na mou to apodeiksoun! Fysika den patisa sto voucheraki, katalava amesos to megethos tis koroidias!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καλησπέρα και από μένα. Με δέχτηκαν στο voucher 18-24 ΑΕΙ/ΤΕΙ του Σεπτέμβρη και έκανα το λάθος να λάβω μέρος στο Ε.Κ.Ε.Π.Ε.Ε Κέρκυρας. Από το Σεπτέμβρη λοιπόν, ενημερώθηκα Οκτώβρη και με τα χίλια ζόρια τα θεωρητικά μαθήματα ξεκίνησαν αρχές Δεκέμβρη χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο. Σαν να μην έφτανε αυτό χώρισαν τις 80 ώρες θεωρίας σε τρίωρα και σε 2 η 3 φορές την εβδομάδα με αποτέλεσμα να τελειώσουμε τη θεωρία 2 Φλεβάρη.Δεν δέχονται καμία αλλαγή στο πρόγραμμα γιατί δεν έχουν αίθουσες να εξυπηρετήσουν κόσμο ,και είναι απίστευτα αγενείς . Δεν υπάρχει θέρμανση στην αίθουσα θεωρίας, πολλές φορές ούτε νερό ..Πατάνε πάνω στην ανάγκη μας και με ένα 5χίλιαρο που δικαιούνται για κάθε έναν απο μας δεν μπορούν ούτε νερό να φέρουν .ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΙΑ ..ΟΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Καλησπέρα θα ήθελα να μάθω αν γνωρίζει κάποιος αμα ξεκίνησαν οι πληρωμές θεωρίας για το voucher για τα δημοσια νοσοκομεία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Καλησπέρα. Με ολα αυτα που διαβασα παραπανω εγω μαλλον ειμαι απο τους πλεον ευνοουμενους. Εχω τελειωσει το σεμιναριο και δουλευω στην επιχειρηση που μου υπεδειξε το ΚΕΚ (20 μερες πριν ξεκινησει το σεμιναριο εκλεισα με την εν λογω επιχειρηση) γιατι εγω δεν ειχα κατι υποψιν μου. Η επιχειρηση ειναι στο αντικειμενο μου και ολα βαινουν καλως. Οσο για το σεμιναριο, ολοκληρωθηκε εντος 20 ημερων με 6ωρα μαθηματα σχεδον καθημερινα. Στα διαλειμματα ειχαμε καφε και κρουασαν ως κερασματα και η συνεννοηση με τους υπευθυνους ηταν αψογη. Οσο για τα χρηματα μας ενημερωσε η γραμματεας του ΚΕΚ προολιγων ημερων οτι θα μπουν την ερχομενη εβδομαδα. Μαλλον το ΚΕΚ της Ναουσας ειναι το μονο που λειτουργει σωστα κ το ευχαριστω για την αρτια συνεργασια ως τωρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. exw teleiosi apo ton dekembri tin 8ewria mou ..eimai se 4 mhno programa twn 18-24 kai akoma den exoun mpei ta lefta tis 8ewria mou...kodeyo na telioso to programa kai akoma den exoun mpei tis 8ewrias ta lefta..eimai apelpismenos den ksero ti na kanw douleuo tsampa ekei pou eimai...gnorizei kaneis na mou pei pote 8a mpoun toulaxiston ta lefta tis 8ewrias???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. exw teleiosi apo ton dekembri tin 8ewria mou ..eimai se 4 mhno programa twn 18-24 kai akoma den exoun mpei ta lefta tis 8ewria mou...kodeyo na telioso to programa kai akoma den exoun mpei tis 8ewrias ta lefta..eimai apelpismenos den ksero ti na kanw douleuo tsampa ekei pou eimai...gnorizei kaneis na mou pei pote 8a mpoun toulaxiston ta lefta tis 8ewrias???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. gamv to mouni tis mana sas mpastardoi lamogia..apeteones...!!!poysti samara

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Έχουμε τελειώσει στις 16/10/2014 σεμινάρια Τεχνίτες Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων στην Καβαλα με ανάδοχο φορέα "E DIS I NET AEE" που βρίσκετε στην Θεσσαλονίκη. Δεν μας έχουνε πληρώσει ακόμα ούτε ένα ευρω. 1/3/2015

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. re oi paliopapares oloi...exoume teleiwsei seminaria apo ton noemvrh kai douleuoume sta nosokomeia san ta koroida k akoma den exoume parei oute cent!se ksilokaines na ta dwsete re oust

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. εγω τελειωνω την πρακτικη σε 7 εργασιμες αλλα βρηκα δουλεια κ θα πρεπει να παρουσιαστω αυριο..ξερει κανεις αν γινεται? δεν ειναι οι ωρες το προβλημα...θα τις καλυψω...αλλα για τα voucher χρειαζεται καρτα ανεργιας κ εγω αν παω στη δουλεια θα υπογραψω συμβαση και δε θα την εχω πια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. παιδια σας νιωθω και κατανοω την οργη σας που ειστε απληρωτοι τοσο καιρο,εστι ημουν και εγω το2013-14. αληθευει ότι ερχεστε σε επαφη με τα κεκ και ότι βοηθατε ανεργα παιδια να βρουν δουλεια μεσω αυτων[κεκ]? Με ποιο ατομο πρεπει να ερθω σε τηλ επαφη για περισσοτερες λεπτομέρειες ? Ευχαριστω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. kana neo gia ta xrimata ths praktikhs? eixa parei to diaxeiristh st 2105271163 kai m eipe oti dn exoun plirw8ei akoma oute ta kek gia th 8ewria k ta xrimata ths praktikis meta to telos maiou

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Όταν ρώτησα το ΚΕΚ Δήμητρα (που έχει ιστορικό στο ν αργεί να πληρώσει) το Πάσχα για το πότε θα πάρουμε τα λεφτά της 1ης δόσης, φάνηκε πως δεν είχαν ιδέα, πέταξαν το μπαλάκι στο Υπουργείο, κ είπαν στην τύχη "Μέχρι τέλος Μαϊου".
  Για την 2η δόση δε το συζητάω καν, ειδικά αν σκεφτείς ότι οι 4ωροι ακόμη δουλεύουν..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Σύμφωνα με το http://voucher.gov.gr/
  Από 15/5/2015 "..έχει ήδη ξεκινήσει η καταβολή των εκπαιδευτικών επιδομάτων α΄ φάσης πρακτικής άσκησης στους καταρτιζόμενους.

  Η διαδικασία πληρωμής του επιδόματος α’ φάσης πρακτικής άσκησης αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιουνίου."

  Αν πάει όπως κ με το εκπαιδευτικό επίδομα, προβλεπω να μπαίνουν λεφτά στον λογαριασμό μου 29/06, δλδ σχεδόν τέλος. Γιατί είναι καθίκι; Μαλάκες; Δε τους νοιάζει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Σήμερα, 02 Ιουνίου 2015, κοίταξα στην τράπεζα κ είχαν βάλει τα 600€ (απ τα 800 του πρώτου μέρους του voucher 25-29)!
  Παιδιά, είμαι πλούσιος!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πρεπει να εισαι και ο μονος που τα πηρε.Ρωτησα για τα χρηνατα και αυτη στο ΚΕΠ με προσβαλε.Αλλα τι αναγκη εχει;Μηνας μπανει μηνας βγαιβει τα τσεπωνει

   Διαγραφή
 19. apo thessalonikh akomh aplhrwtoi 27 aprilioy teleiwsame to programma mallon mas ksexasan emas antee einai sketh apath auto to kolo programmaaa

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. http://www.eye-ekt.gr:8080/Default.aspx?ReturnUrl=%2fcertificate.aspx

  εεδω οι βεβαιωσεις αποδοχων σας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. http://www.eye-ekt.gr:8080/Default.aspx?ReturnUrl=%2fcertificate.aspx

  εεδω οι βεβαιωσεις αποδοχων σας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. geia sas k apo emena....emena molis me piran tilefwno ap to kek na mou poun pws 29 iouliou ksekinan ta thewritika mexri stigmis me to kek mou exoume pliri sinenoisi me voithisan poli na vrw etairia pou na mou aresei.. piga ekei me dialeksan kai gia kali mou tixi mou eipan pws iparxei prooptiki monimotitas giati mia kopela eixe figei k theloun na kalipsoun me emena tin thesi....auto p me diskoleuei einai oti tha xw eksoda metakiniseis k apo oti vlepw apo sas paidia xrimata tha doume tou agiou......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό με την μονιμότητα το λένε σε όλους, ώστε να δουλεύεις με μεράκι κ όχι σκεπτόμενος "στα @@ μου όλα αφού θα φύγω".
   Δε λέω, μπορεί κ όντως να σε κρατήσουν, μα 90% είναι τυράκι για παγίδα

   Διαγραφή
  2. file diamartiromene..... se euxaristw pou thes na me rikseis sti pragmatikotita.... alla pisteuw s auto p mou eipan giati kaname mia kouventa sa sovaroi anthrwpoi k oxi san ipalillos me afentiko....tous eipa agapw to paidiko rouxo para polu.... s autoys tous mines tha to apodeiksw ...... k mou eipe oti efige i kopela pou eixe k tha thele para poli na mai egw auti pou tha tin anaplirwsei...kai gnwrizw alla 3 koritsia pou perasan kai tous eipe oxi.....

   Διαγραφή
  3. Εμένα στα Public που ήμουν, είδα 1 άτομο που έφυγε απ το τομέα μου, ήταν να φύγει ακόμη ένας, μου είπαν ότι θα πάρω την θέση του, μου έκαναν επιπλέον εκπαίδευση κ ξανά συνέντευξη, κ όταν τελείωσε το πρόγραμμα ούτε κουβέντα. Δε λέω ότι έτσι κάνουν όλοι, λέω απλά ότι σε κάνουν να πιστεύεις ότι θα σε κρατήσουν, για να δουλεύεις με παραπάνω ζήλο.

   Διαγραφή
 24. einai i deyteri mera sta thewritika ...tin prwti mera ap tis 9 mexri ti 1 to mesimeri kaname pliroforiki psiloxazoulika pragmatakia alla eixe gelio o kathigitis giati ton eixa kai sto lukeio k upirxe xioymor....oso gia simera eixa ap tis 9 mexri tis 3 marketing......kontepsa paidia na spasw to grafeio na arxisw na fwnazwwww THELWWW NA FIGWWW APO DW MESA MWREEEEEEE alla stathika sto upsos moy k perase k auti i mera ...to klima einai super me ta alla ta paidia mesa sto tmima ...k efoson plirwnomai gia auti ti vlakeia tha perasw kala :p

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όταν συνειδητοποιήσεις ότι αυτή είναι μια βλακεία κ το πάρεις τελείως χαλαρά, τότε θα περάσεις ακόμη καλύτερα. Κ να θυμάσαι, να είσαι το ελάχιστο τυπική που γίνεται (όσον αφορά τις ώρες πχ) κ να μη σε πιάσουν ποτέ στο φιλότιμο για οτιδήποτε

   Διαγραφή
  2. simera einai i deuteri evdomada sti praktiki ...kai exw parei idi ti douleia ....me rwtise ti xartia xreiazontai etsi wste me to pou teleiwsw tin praktiki ton noemvri ti na kanei gia tin proslipsi ...........auta...

   Διαγραφή
 25. Έστειλαν email απ τα ΚΕΚ με ένα ερωτηματολόγιο που "θέλει το Υπουργείο να συμπληρώσουμε προκειμένου να μας πληρώσει". Έχουν περάσει 2 βδομάδες. Οψόμεθα.

  /voucher 25-29

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. υπάρχει καμιά σχετική ανακοίνωση-ενημέρωση σχετικά με τη Β΄ φάση πληρωμής στο 25-29; τελείωσα 10-4-2015

   Διαγραφή
 26. υπάρχει καμιά σχετική ανακοίνωση-ενημέρωση σχετικά με τη Β΄ φάση πληρωμής στο 25-29; τελείωσα 10-4-2015

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Καλησπερα σε ολους. Μολισ επέστρεψα απο την E' ΔΟΥ Πειραια στην οποία απευθύνθηκα μετα απο προτροπή απο κάποια forums για να εισπράξω την επιστροφή φόρου απο το περσινό πρόγραμμα voucher ( οχι τα τουριστικα) . ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. Τέλη μαίου πριν 2μισι μηνες έκανα με τον λογιστή μου την δήλωση και βγήκε πως πρέπει να πάρω 419 ευρω απο επιστροφη των voucher και δεν χρωστάω τίποτα στο δημοσιο. Ο λογιστής έιπε πως σε 1-2 μήνες το πολύ θα έχουν μπει στο λογαριασμο μου στην εθνικη. Μετά απο πολύ υπομονή επισκέφτηκα σήμερα το τμήμα των Επιστροφων στο δεύτερο όροφο όπου μια ευγενική κυρία μασώντας το κουλούρι της αφού έλεγξε τον ΑΦΜ μου να δει και αν χρωστάω μου είπε πως τα χρήματα θα πιστωθούν μετά απο 2 μήνες στον λογαριασμο (ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ-ΟΧΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ). Αφού μανούριασα λίγο συνέχισε λέγοντας πως έχουν εντολή απο τον διευθυντή να δίνει μέχρι 200 ευρώ το ταμείο της εφορίας. 'Εχοντας παρελθόν με την εφορία σε επιστροφές γνωρίζω πως ειναι αμετακλητες οι αποφασεις και σηκώθηκα και έφυγα. Υπαρχει ΟΜΩΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙΤΕ ΟΠΩΣ ΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ. ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ Β' ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ. Ελπιζω να βοήθησα VOUCHERADES.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ειμαι απο περσινο προγραμμα τουριστικα και πρεπει να μου ερθει επιστροφη φορου το υποληπο ποσο, η λογιστρια μου ειπε πως δεν χρωσταω και πως η εκκαθαριση της δηλωσης μου πρεπει να
   θα τελιωσει γρηγορα (αφου δεν εχω κατι να δηλωσω :) ). Οσες φορες πηρα τηλ σε ΔΟΥ μου λενε πως δεν εχουν εντολη για επιστροφη φορου και οτι θα μου στειλουν σε email οταν καταβληθει το ποσο, τι να κανω να παω απο την ΔΟΥ με το εκκαθαριστικο η να περιμενω;

   Διαγραφή
  2. έχουμε κανένα νέο για επιστροφές φόρου; και σχετικά με την υπευθυνη δηλωση κτλπ. δηλαδή όποιος δεν την κάνει δεν θα πάρει επιστροφή ενώ δικαιούται; κουλό δεν είναι αυτό ρε παιδιά;

   Διαγραφή
 28. Παιδιά καλησπέρα! Είμαι στο voucher αποφοιτων αει τει 18-29 που τρεχει τωρα! Πριν απο δυο βδομαδες ηρθε ελεγχος απο οαεδ! Ξερει καποιος αν θα ξαναρθουν; Τελειωνω τελη σεπτεμβρη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και το ότι ήρθε μια φορά, κάνει εντύπωση! Τους περισσότερους μάς είχαν ξεχασμένους

   Διαγραφή
  2. Στο τρεχον voucher γινονται ελεγχοι! Ξερω και αλλα περιστατικα...Γνωριζω οτι στο προηγουμενο δεν εγινε ελεγχος

   Διαγραφή
 29. Ξέρει κάποιος πότε θα μπουν τα χρήματα των θεωρητικών για το πρόγραμμα αει-τει??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Σημερα μπήκε η 3η δόση επιτέλους απ το voucher 25-29, που το τελείωσα τον Απρίλη. Έβαλαν 764€ αντί για 1000, κάτι που σημαίνει ότι συνολικά έχουν κάνει σχεδόν 500€ κρατήσεις. Τέλεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είσαι από τους τυχερούς...εγώ ακόμα περιμένω...

   Διαγραφή
  2. Καλησπέρα, δεν χρειάστηκε να κανεις κάτι στην εφορία για να τα παρεις ε?Απλα πιστώθηκαν στο λογαριασμό σου? Ευχαριστώ

   Διαγραφή
 31. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Kai ego perimeno 25 29 apo pedion gnosis peristeri ama xerete kati

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. ΠΑΙΔΙΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΑ Β ΦΑΣΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ 18-24 ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΤΕΛΗ ΜΑΙΟΥ ???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Paidia ti tha kanoume mas ta efige ta lefta o poustis kai enas the o's xerei pote tha ta valei prepei na kanoume kati den paei allo

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Paidia ti tha kanoume mas ta efige ta lefta o poustis kai enas the o's xerei pote tha ta valei prepei na kanoume kati den paei allo

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Καλησπέρα παιδιά έχω τελειώσει την πρακτική μου τέλος Απρίλη 2015 στο πρόγραμμα 18-24 έχουν μπει μέχρι στιγμής τα 1100 θεωρητικής και πρακτικής Α φάσης ξέρει κανείς για την επόμενη δόση γιατί στα κεκ όσες φορές έχω πάρει τηλ δεν ξέρουν τπτ και καλά.Λένε τάχα ότι και αυτούς τα παιδιά τους ενημερώνουν οι παπατζήδες που κάθονται όλη μέρα σε μια καρέκλα οι κηφηνες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Καλημέρα παιδιά! Πήρα σήμερα τηλέφωνο στο υπουργείο και μου είπαν τέλος Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη η πληρωμή β' φάσης!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ελπίζω να σου είπαν αλήθεια και να πάρουμε επιτελούς τα χρήματα μας....

   Διαγραφή
  2. Ακουγόταν σίγουρη. Πήραν και από το ΚΕΚ που ήμουν και τους είπαν το ίδιο! Θα έλεγαν ότι δεν ξέρουν. Πάντως καλό θα είναι να βάζουν απλά μια ανακοίνωση! Έλεος!!!

   Διαγραφή
 38. ακόμη τίποτα....για το 25-29....μας κοροιδεύουν?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. Υπάρχει κάποιος που έχει πάρει την τελευταία δόση;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. Καλησπερα.Τελειωσα τη θεωρια αρχες ιουλιου για το voucher αει τει και τελειωνω τη πρακτικη τελος του μηνα.εννοειται δεν εχουμε πληρωθει για τιποτα και σε σχετικη συζητηση με εργαζομενο στα κεκ μου ειπε οτι δεν ξερει ποτε θα πληρωθουμε και οτι ειναι πολυ πιθανο να μη μπουνε καθολου λεφτα αν δε βγει καινουριο προγραμμα.μπορει να ισχυει κατι τετοιο η απλα μας κοροιδευουν???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. Απλά μας δουλεύουν ψηλό γαζί εγώ ξεκίνησα Δεκέμβριο το πρόγραμμα κ ακόμη ΔΝ μας ξοφλησανε έχουμε μια τελευταία δόση που είναι 800 ευρώ τα δε υπόλοιπα θα τα παρουμε με τν επόμενη φορολογική δλδ ένα πράγμα κάτσε Μάη να φας τριφύλλι και τον Αύγουστο σταφύλι.τεσπα για να μην επεκταθώ πήρα τηλ στα κεκ μου πριν 3 βδομάδες μου είπαν ότι τα 5 από τα 12 τμήματα πληρώθηκαν και ότι δεν ξέρουν κάτι παραπάνω.Πηρα ξανά χθες γιατί λεφτά ακόμη τπτ και μ απάντησαν πως τους είπαν από το υπουργείο ότι μέχρι τέλος του μήνα θα γίνουν όλες οι πληρωμές και συγκεκριμένα 20 του μηνός άι να δούμε τι θα δούμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. 19 οκτωβρη σημερα ...ξεκινησαμε αυγουστο θεωρια και 8 σεπτεμβρη πιασαμε δουλεια ....δεν ειδαμε ευρουδακι ακομα κανενα απ τα παιδια.,,,,,, εγω ειμαι στη δευτερη φαση πλεον και τελειωνω 23 νοεμβρη ολο το προγραμμα.....μου βγηκε ο κουκος αηδονι εδωσα πολλα χρηματα (που δε τα ειχα ...πηρα απο γονεις....γμτ μου) για εισιτηρια κ ακομα τπτ...το προγραμμα ειναι το 18 24

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 44. Επιλέχθηκα στο Voucher...(το έμαθα λίγο καθυστερημένα!) και πρέπει να ενεργοποιήσω την επιταγή μέχρι τις 31/10....και τώρα είμαι στην φάση αναζήτησης Κ.Ε.Κ. ...ψάχνω μέρες αλλά δεν έχω βρει κάποιο που να φαίνεται πολύ αξιόπιστο.....Θα μπορούσατε να προτείνετε κάποιο ??...

  Ευχαριστώ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. γεια σου ελσα απο πια περιοχη εισαι? εγω που ειμαι στη θεσσαλονικη το κεκ που ειχα επιλεξει ειναι το κεκ πλατων τα κοριτσια ειναι πολυ καλα και με βοηθουν σε οτι θελησω

   Διαγραφή
 45. Kalhspera! Mhpws kserei kapoios an pistwyhike h 3 k teleytaia dosh Gia to voucher 25-29 pou size ksekinhsei perisu ton dekemvrio tou 2014 ???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 46. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Kapoia atoma plirwthikan auto to mina (opos egw) 18-24 & 25-29 b fasi praktikis

   Διαγραφή
  2. Kapoia atoma plirwthikan auto to mina (opos egw) 18-24 & 25-29 b fasi praktikis

   Διαγραφή
 47. 18-24 to programma pou imoun egw twra pou ksekinise arxes septemvri pirame ta thewritika 550 euro prin apo kamia vdomadoula ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 48. Καλησπέρα!! Είναι εδώ κανείς από voucher υγείας???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 49. Mpikan proxthes Ta xrimata apo ti b fasi praktikis 25-29...880€

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 50. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 51. Καταραμενες γεννες αν τυχει κ κατεβω αθηνα θα σας ξεσκισω τον κωλο βαλτε τα φραγκα προδοτες γερμανοτσολιαδες μουνοπανα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 52. Παιδια ξεκινησα 26 αυγουστου θεωρια κ 28 του δεκεμβρη τελειωνω ολοκληρωτικα το προγραμμα.ημουν επιλαχουσα στο προγραμμα 18-24.μηπως πηρε κανεις της θεωριας τουλαχιστον;;;;απο καρδιτσα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 53. Παιδια ξεκινησα 26 αυγουστου θεωρια κ 28 του δεκεμβρη τελειωνω ολοκληρωτικα το προγραμμα.ημουν επιλαχουσα στο προγραμμα 18-24.μηπως πηρε κανεις της θεωριας τουλαχιστον;;;;απο καρδιτσα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. kai gw sto 18-24 imoun teleiwsa 23 noemvri oles tis faseis...ksekinisame thewritika ton aygousto kai 8 septemvri itan i prwti mera sti douleia gia olous mas.....pirame 550 euro prin kana mina mono ta thewritika.....perimenw mpas kai mpei i prwti fasi na perasoume tis giortes....giati me piran sti douleia kai pianw 1 dekemvri araaaaaa 1 ianouariou misthos.....pffff makari na mpei i A fasi

   Διαγραφή
 54. τελειωσα την πρακτικη στο voucher AEI-TEI 18 Σεπτεμβρη...τα θεωρητικα τα πηρα αρχες Οκτωβρη..της πρακτικής ποτε?καποιος που να ειναι στο ιδιο πργραμμα και να ξερει κατι?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 55. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 56. ξερει κανεις καποιο καλο κεκ στην αθηνα?ευχαριστω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 57. παιδια τελικα να λαβουμε μερος η ειναι απατεωνια μεγαλη;απο οτι καταλαβα αυτοι πληρωνονται με το κεφαλι και εμας θα αργουν πολυ να μας πληρωσουν.κ που θα μας βρουν ετσι ευκολα δουλεια;εχουμε επιχειρησεις να μας απορροφήσουν ετσι ευκολα;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 58. Εμενα με ειχε συμβουλεψει ενας ξαδερφος μου (πρωην βαουτσερας), να μην παω σε προγραμμα,δεν τον ακουσα, τωρα χτυπαω το κεφαλι μου.. κοντευω να τελειωσω την πρακτικη και ακομα ,ΑΚΟΜΑ δεν εχω παρει τα χρηματα της θεωρειας, παιρνω στα κεκ να ρωτησω και μου λενε δεν ξερουμε και εμεις.. ξεραδια να ξεραθητε, πουλημενες. εμενα με ρωτανε πως πληρωνω τα εισητηρια μου; τις βενζινες μου; μια απατη ειναι. μην κανετε το λαθος να πατε, γτ εκτος ολα τα παραπανω που ειπα, ασε και σε ποιον πουστη θα σε στειλουν να σε εκμεταλευται.. αντε και γαμησου για κρατος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 59. Hmoun sto voucher tourismou 2015.Sugkekrimena ksekinhsa stis 17/11 kai teleiwsa thn thewria arxes Dekemvriou.Epeite teleiwsa thn praktikh mou stis arxes Martiou kai akoma na parw estw ta xrhmata ths thewrias.Teleutaia enhmerwsh tou Insete egine stis 22 fevrouariou anaferwntas oti oi sxetikes diadikasies dromologounte gia na ginei h amesh katavolh xrhmatwn stous ofeilomenous.Shmera sxedon 5 mhnes meta dn exw lavei oute 1 eurw,exwntas doulepsei gia peripou 3 mhnes kathimerina 8wro,kai exwntas parakolouthisei tmhmata thewrias 3 evdomadwn gia 5-6 wres thn mera.Ta sumperasmata dika sas

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 60. εχουν αργήσει απίστευτα να μας πληρώσουν ξεκινήσαμε απο οκτώβριο την θεωρία και όλο το τμήμ μεχρι μάρτιο τελειώσαμε όλοι και δεν μας έχουνε βάλει ούτε ένα ευρώ ..λες και δουλεύαμε τζάμπα. ας είχαν πρώτα τα λεφτά και μετα να δουλευαμε .ντροπή τους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 61. Εχω τελιωσει την πρακτικη απο τον Μαιο του 2015 και ακομα δεν πηρα ουτε της θεωρειας και αυτη η "υπευθινη" του ΚΕΚ καθε φορα που παιρνω τηλεφωνο μονο που δεν με βριζει επειδη ζηταω τα αυτα για τα οποια κουραστικα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 62. Τουλαχιστον μπορει να μου πει καποιος απο που μπορω να βγαλω την βεβαιωση αποδοχων μπας και παρω φετος κανα φραγκο μεσω εφοριας;Τελιωσα τον Μαιο 2015 στο προγραμμα 25-29

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 63. για να ενημερωνεστε για τις πληρωμες θα μπαινετε εδω: insete-training.gr
  Αν θελετε να σας δωσω και αριθμο τηλεφωνου. Αν ξανακουσω για προγραμμα voucher θα βγαλω φλουμπες. η πιστη θα μου βγει μεχρι να τα παρω τα λεφτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 64. Μπορει κανείς να μου απαντήσει αν η πρακτική άσκηση από τα voucher θεωρείται ως εμπειρία στις προκυρήξεις του ΑΣΕΠ ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 65. Παιδια γίνεται να με έχουν επιλέξει δυο κεκ για το ιδιο πρόγραμμα? ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 66. ΑΠAΤΗ ΕΓΩ ΠHΓΑΙΝΑ ΚΑΝΟΝΙΚA ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚH ΚΑΙ AΛΛΟΙ ΠΑIΡΝΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΟΥΔAΚΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠO ΤΟΝ ΚΑΝΑΠE ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟY ΤΟΥΣ; EΤΣΙ ΘΑ ΠAΜΕ ΜΠΡΟΣΤA...AΣΕ ΠΟΥ ΟΙ ΕΡΓΟΔOΤΕΣ EΤΣΙ ΔΕΝ ΠΡOΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤE ΝΑ ΠΡΟΣΛAΒΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚO; ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΣΚEΦΤΗΚΕ ΑΥΤA ΤΑ ΠΡΟΓΡAΜΜΑΤΑ; ΑΠΟΤΥΧIΑ ΚΑΙ.ΛΕΦΤA ΚΟΥΤΟΥΡΟY...ΘΑ ΜΠΟΡΟYΣΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤA ΝΑ ΔΟΘΟYΝ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝAΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜIΑΣ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 67. Εγω ημουν στο voucher τουρισμου 2016 18-29 ετων,τελειωσα την θεωρια στις 27 ιουλιου φυσικα δεν πληρωθηκα για την θεωρια οπως ειχε πει το κεκ,τεσπα ξεκιναω την πρακτικη 30 ιουλιου και ακομα και σημερα δεν εχω δει ευρω και σε 5 μερες τελειωνω και την πρακτικη!Παιρνω τηλ το κεκ και τους ρωταω αν γνωριζουν το ποτε θα πληρωθουμε και μου λενε οτι δεν ασχολουνται αυτοι με το ποτε θα μπουν τα χρηματα.Με τα πολλα πηρα τηλ το insete στην αθηνα την προηγουμενη πεμπτη τους λεω τον κωδικο μου και μου ειπαν οτι σταλθηκε ο φακελος μου 18/10 κ οτι ελειπε το ιbank απο το φακελο παιρνω τηλ το κεκ κ μου λενε οτι αυτοι εχουν στειλει το ibank οπως κ ολα τα χαρτια.Τωρα ποιος απο τους δυο με κοροιδευει?Δεν ξερω πως να κινηθω?νομιζουν οτι ειμαστε για πλακα στο voucher να περναμε το χρονο μας.Ελεος πια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 68. Εγω ημουν στο voucher τουρισμου 2016 18-29 ετων,τελειωσα την θεωρια στις 27 ιουλιου φυσικα δεν πληρωθηκα για την θεωρια οπως ειχε πει το κεκ,τεσπα ξεκιναω την πρακτικη 30 ιουλιου και ακομα και σημερα δεν εχω δει ευρω και σε 5 μερες τελειωνω και την πρακτικη!Παιρνω τηλ το κεκ και τους ρωταω αν γνωριζουν το ποτε θα πληρωθουμε και μου λενε οτι δεν ασχολουνται αυτοι με το ποτε θα μπουν τα χρηματα.Με τα πολλα πηρα τηλ το insete στην αθηνα την προηγουμενη πεμπτη τους λεω τον κωδικο μου και μου ειπαν οτι σταλθηκε ο φακελος μου 18/10 κ οτι ελειπε το ιbank απο το φακελο παιρνω τηλ το κεκ κ μου λενε οτι αυτοι εχουν στειλει το ibank οπως κ ολα τα χαρτια.Τωρα ποιος απο τους δυο με κοροιδευει?Δεν ξερω πως να κινηθω?νομιζουν οτι ειμαστε για πλακα στο voucher να περναμε το χρονο μας.Ελεος πια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 69. Στο ιδιο voucher τουρισμου 2016 και γω
  Εχω τελειωσει απο ιουλιο θεωρια
  3 μηνες τιποτα,ακουω για παιδια που πληρωνουν εισητηρια κ.α για να μετακινηθουν και νευριαζω ακομα πιο πολυ
  Σε 10 μερες τελειωνω και την β φαση πρακτικης
  Περνω τηλ για να μαθω νεα με στελνουν απο δω κ απο εκει με ατακες εμεις στειλαμε τον φακελο
  Η σετε λεει δεν εχουμε τα λεφτα
  Μπαλακι με εχουν κανει δεν ξερουν που τους παν τα τεσσερα
  Στο site της sete λεει οτι θα καθυστερησουν τις πληρωμες λογω ασφαλιστηκων μετρων των εταιριων πιστοποιησης λες κ φταιμε εμεις γι'αυτο
  Τους ελεγχους ομως ξερουν να τους κανουν για να δουν αμα ειμαστε εδω
  Αλλα εμεις δεν εχουμε δικαιωμα ουτε να ξερουμε ! Συγχαρητηρια πρωτη φορα σε voucher και βαθια αιδιασμενη πιο πολυ απο αυτους και απο τα οσα περασαν αλλοι φιλοι βαουτσεραδες
  Το μονο θετικο επεσα σε καλο κεκ που μαλλον με αυτα που διαβασα ως θαυμα το εκλαμβανω
  Τωρα οσον αφορα την
  "Ωφελια" μου στην επιχειρηση ηρεμα πραγματα τσαμπα δουλεια δινω εξαλλου
  Ολα αυτα μονο υγειη πραγματα δεν ειναι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 70. Γεια σας πραγματικά έχω αγανακτήσει και καταμπερδευτει .. υπάρχει κάποιος που τελείωσε πρακτική κατά το φεβρουαριο η Μάρτιο δε του 2016 από το πρόγραμμα του 2015... δε βρίσκω άκρη και έτσι όπως βάζουν τα λεφτά δεν ξέρω αν είναι να μπούνε άλλα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 71. ξέρει κανείς αν τα χρήματα που θα μας βάλουν είναι καθαρά ή θα φορολογηθούν στη δήλωση; κι αν ναι, πόσο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γεια σου! κάποια χρήματα μπαίνουν μέσω τραπέζης και άλλα τα κρατάνε και τα παίρνεις μετά στη φορολογική δήλωση ως επιστρεφομενα ...πάντα κρατάνε ένα ποσό δεν είναι τόσα όσα λένε .... τώρα πόσα δε θυμάμαι...
   ΚΑΛΌ ΚΟΥΡΆΓΙΟ!!!

   Διαγραφή
 72. Χρειάζεστε ένα δάνειο για οποιοδήποτε λόγο εάν ναι επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα στο ericfinancee@gmail.com ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας ericfinancee.wixsite.com/ericfinance

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 73. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 74. Μήπως γνωρίζει κάποιος με τι ασχολείται όποιος τελείωσε το πρόγραμμα, Πωλητής Λιανικής 29-64, σε σούπερ μαρκετ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 75. Εγω μια ερωτηση εχω (προς το παρον γιατι τωρα ειναι να ξεκινησω): Χανεις ανεργια ή οχι και γιατι αυτη μου ζητησε το αποδεικτικο ανανεωσης μου;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 76. Αυτη* = η συμβουλος στο ΚΕΚ (ΜΑΣΤΕΡ ΚΕΚ Θεσσαλονικη/Γιαννιτσων)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 77. Ο αριθμος που πρεπει να αναφερουμε τηλεφωνοντας στο Υπουργειο Εργασιας ειναι ο ΚΑΥΑΣ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή