Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Κοινωφελή προγράμματα 2014-2015 και «Εγγύηση για τη Νεολαία»...

Από την άνοιξη θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που έχουν προβλεφθεί για φέτος.Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Εργασίας στη κοινωφελή εργασία δήμων και υπηρεσιών του δημοσίου θα εργαστούν φέτος 39.761 άνεργοι και άλλοι τόσοι το 2015 ,με το συνολικό αριθμό των ωφελούμενων να φτάνει, περίπου, τις 80.000 για τη διετία 2014-2015.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σε ραδιοφωνική εκπομπή, θα επιδιώξει την εξασφάλιση κοινοτικών πόρων άνω των 2,4 δισ. ευρώ για την υλοποίηση στοχευμένων προγραμμάτων  μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΠΑΝΑΔ) για την περίοδο 2014-2020.

Όσοι-ες προσληφθούν θα υπογράψουν 5 μηνη σύμβαση με  586 ευρώ μικτά.Οι φορείς που θα γίνουν οι προσλήψεις είναι δήμοι και περιφέρεις ενώ αναμένεται να γίνουν προσλήψεις και σε σχολεία ,μουσεία και Κ.Ε.Π.
Τα κτιρήρια πρόσληψής δεν θα διαφέρουν από αυτο που ίσχυαν το 2013.
 
Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη κοινωφελή εργασία του ΟΑΕΔ για την προώθηση της απασχόλησης έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού άνεργοι, οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

1 - Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
 
2 - Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
 
3 - Εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
 
4 -  Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
 
5 - Ανεργοι πτυχιούχοι Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας εξασφάλισε τα ευρωπαϊκα κονδύλια για την έναρξη του νέου κύματος των voucher, μέσω του προγράμματος (πρωτοβουλία!!) της Ε.Ε. «Εγγύηση για τη Νεολαία» (Youth Guarantee),  σε νέους μέχρι 24 ετών.
 
Εμείς να θυμήσουμε οτι την στιγμή που επίσημη ανεργία καλπάζει στο 28%, την ίδια στιγμή, η τρόικα επιμένει στην περαιτέρω μείωση των εργοδοτικών εισφορών...
Αυτή τη στιγμή παραμένουν ενεργές 16 δράσεις (προγράμματα) για περιπού 200.000 ωφελούμενους. 
Και η ανακύκλωση της ανεργίας συνεχίζεται...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου